• Соба 2204, зграда Shantou Yuehai, 111 Jinsha Road, Shantou City, Гуангдонг, Кина
  • jane@stblossom.com

Како да се избере материјалот на кесите за пакување?

1. Торба за пакување со реторти

Барања за пакување: Се користи запакување месо, живинаитн., амбалажата треба да има добри бариерни својства, да биде отпорна на дупки од коски и да биде стерилизирана во услови на готвење без да се скрши, пука, собира и да нема мирис.

Дизајнерска структура:Транспарентен тип: BOPA/CPP, PET/CPP, PET/BOPA/CPP, BOPA/PVDC/CPPPET/PVDC/CPP, GL-PET/BOPA/CPP Тип алуминиумска фолија: PET/AL/CPP, PA/AL/ CPPPET/ PA/AL/CPP, PET/AL/PA/CPP

Причина за дизајн: PET: отпорност на висока температура, добра цврстина, добра можност за печатење и висока јачина.PA: Отпорност на висока температура, висока јачина, флексибилност, добри бариерни својства и отпорност на пункција.AL: Најдобри бариерни својства, отпорност на високи температури.CPP: Тоа е високотемпературно готвење со добра топлинска запечатливост, нетоксично и без мирис.PVDC: материјал за бариера отпорен на високи температури.GL-PET: Керамички испарен филм, со добри бариерни својства и транспарентен за микробранови.Изберете соодветна структура за одредени производи.Транспарентните кеси најчесто се користат за готвење, аAL фолија кесиможе да се користи за готвење со ултра висока температура.

https://www.stblossom.com/retort-pouch-high-temperature-resistant-plastic-bags-spout-pouch-liquid-packaging-pouch-for-pet-food-product/
https://www.stblossom.com/foil-aluminium-stand-up-packaging-bag-bone-soup-retort-spout-pouch-packaging-bags-product/

2. Постојана торбичка за течен детергент

Барања за пакување:висока јачина, отпорност на удар, отпорност на пукање, добри бариерни својства, добра цврстина, способна да стои исправено, отпорност на напукнување на стрес и добро запечатување.

Дизајнерска структура:Торбичка за стоење: BOPA/LLDPE;Долу: BOPA/LLDPE.②Торбичка за стоење: BOPA/армирано BOPP/LLDPE;дното: BOPA/LLDPE.③Торбичка за стоење: PET/BOPA/армирано BOPP/LLDPE;дното: BOPA/LLDPE.

Причини за дизајн:Горенаведената структура има добри бариерни својства, материјалот е многу крут и е погоден за тродимензионални кеси за пакување.Дното е флексибилно и погодно за обработка.Внатрешниот слој е модифициран PE, кој има добро запечатување и отпорност на загадување.Засилениот BOPP ја зголемува механичката цврстина на материјалот и ги подобрува бариерните својства на материјалот.ПЕТ ја подобрува водоотпорноста и механичката цврстина на материјалот.

https://www.stblossom.com/custom-print-stand-up-pouch-plastic-laminated-laundry-detergent-packaging-with-spout-product/
https://www.stblossom.com/customized-plastic-printing-stand-up-spout-pouch-liquid-laundry-detergent-spout-packaging-product/

3.Стерилно пакување

Барања за пакување за материјали за покривање:Тие мора да бидат стерилни за време на пакувањето и употребата.

Дизајнерска структура:облога/AL/слој за лупење/MDPE/LDPE/EVA/слој за лупење/ПЕТ.

Причина за дизајн:ПЕТ е стерилна заштитна фолија која може да се олупи.Кога влегувате во стерилното пакување, излупете го PET за да ја изложите стерилната површина.Слојот за лупење AL фолија се открива кога клиентите пијат.Продупчете ја дупката за пиење на PE слојот однапред, и дупката за пиење ќе биде откриена кога AL фолијата ќе се олупи.За висока бариера се користи AL фолија.MDPE има подобра цврстина и подобра термичка адхезија со AL фолија.LDPE е евтин.Содржината на VA на внатрешната ЕВА е 7%.VA>14% не дозволува директен контакт со храна.ЕВА топлинско запечатување со ниска температура има добра отпорност на загадување на запечатувањето.

https://www.stblossom.com/custom-printed-two-in-one-dry-and-wet-separation-bag-food-packaging-product/
https://www.stblossom.com/wholesale-paper-folding-gift-box-white-fold-up-boxes-supplier-product/

4. Пакување со пестициди

Барања за пакување:Бидејќи пестицидите се многу токсични и сериозно ја загрозуваат личната и еколошката безбедност, пакувањето бара висока јачина, добра цврстина, отпорност на удар, отпорност на паѓање и добро запечатување.

Дизајнерска структура:BOPA/VMPET/S-CPP

Причина за дизајн: BOPA има добра флексибилност, отпорност на пункција, висока јачина и добра можност за печатење.VMPET има висока јачина и добри бариерни својства и може да користи материјали за обложување со зголемено згуснување.S-CPP обезбедува топлинска запечатливост, бариерни својства и отпорност на корозија и користи троен кополимер PP.Или користете повеќеслојна ко-екструдирана CPP која содржи слоеви со висока бариера EVOH и PA.

5. Тешки кеси за пакување

Барања за пакување: Тешка амбалажа се користи за пакување земјоделски производи како на проризот, грав, хемиски производи (како ѓубрива) итн. Главните барања се добра цврстина и цврстина и неопходните бариерни својства.

Дизајнерска структура:PE/пластична ткаенина/PP, PE/хартија/PE/пластична ткаенина/PE, PE/PE

Причина за дизајн:PE обезбедува запечатување, добра флексибилност, отпорност на паѓање и висока јачина на пластични ткаенини.

https://www.stblossom.com/printed-packaging-bags-factory-in-china-polyethylene-plastic-pp-rice-packing-bag-hot-for-sale-product/
Пакување со голем обем Пакување тешки стоки Торба за пакување храна за кучиња Торба за пакување ѓубре за мачки Пакување прилагодено печатење

Време на објавување: Декември-16-2023 година