• Соба 2204, зграда Shantou Yuehai, 111 Jinsha Road, Shantou City, Гуангдонг, Кина
  • jane@stblossom.com

Избор на материјал за 10 вообичаени категории за пакување храна

1. Надуена закуска храна

Барања за пакување:кислородна бариера, водена бариера, заштита од светлина, отпорност на масло, задржување на мирисот, остар изглед, светла боја, ниска цена.

Дизајнерска структура:BOPP/VMCPP 

Причина за дизајн: BOPP и VMCPP се отпорни на гребење, BOPP има добра можност за печатење и висок сјај.VMCPP има добри бариерни својства, го задржува мирисот и ја блокира влагата.CPP исто така има подобра отпорност на масло.

https://www.stblossom.com/colorful-printing-full-gloss-finish-moisture-proof-chips-cracker-packaging-of-snacks-product/
https://www.stblossom.com/custom-printed-plastic-aluminum-foil-individual-stand-up-peanut-snack-chips-biscuit-packaging-bag-with-zipper-product/

2.Торба за пакување сос

Барања за пакување:без мирис и вкус, запечатување со ниска температура, контаминација против запечатување, добри бариерни својства, умерена цена.

Дизајнерска структура:КПА/С-ПЕ

Причина за дизајн: KPA има одлични бариерни својства, добра цврстина и цврстина, висока издржливост кога се комбинира со PE, не е лесно да се скрши и има добра можност за печатење.Модифицираното PE е мешавина од повеќе PE (ко-екструзија), со ниска температура на запечатување на топлина и силна отпорност на контаминација на запечатување.

https://www.stblossom.com/heat-seal-gravure-printing-shrink-bag-three-side-seal-bag-product/
https://www.stblossom.com/spout-pouch-bag-product/

3. Пакување бисквити

Барања за пакување:добри бариерни својства, силни осветлени својства, отпорност на масло, висока јачина, без мирис и вкус и цврсто пакување.

Дизајнерска структура: BOPP/EXPE/VMPET/EXPE/S-CPP

Причина за дизајн: BOPP има добра ригидност, добра можност за печатење и ниска цена.VMPET има добри бариерни својства, ја блокира светлината, кислородот и водата.S-CPP има добра топлинска запечатливост на ниски температури и отпорност на масло.

https://www.stblossom.com/custom-logo-plastic-laminated-flat-bottom-heat-seal-food-package-pouch-product/
https://www.stblossom.com/custom-logo-plastic-laminated-flat-bottom-heat-seal-food-package-pouch-product/

4. Пакување млеко во прав

Барања за пакување:долг рок на траење, зачувување на аромата и вкусот, отпорност на оксидација и распаѓање и отпорност на апсорпција на влага и стврднување.

Дизајнерска структура: BOPP/VMPET/S-PE

Причина за дизајн:BOPP има добра можност за печатење, добар сјај, добра сила и прифатлива цена.VMPET има добри бариерни својства, избегнува светлина, има добра цврстина и има метален сјај.Подобро е да се користи засилено PET алуминиумско обложување, со дебел AL слој.S-PE има добри својства на запечатување против загадување и својства на топлинско запечатување на ниски температури.

https://www.stblossom.com/biodegradable-material-for-plastic-packaging-food-bag-of-milk-product/
https://www.stblossom.com/side-gusseted-polypropylene-coffee-packaging-pouch-bags-side-gusset-plastic-bag-factory-manufacturer-product/

5.Пакување чај

Барања за пакување:Спречете го влошувањето, обезбојувањето и мирисот, што значи спречување на оксидација на протеинот, хлорофилот, катехинот и витаминот Ц содржани во зелениот чај.

Дизајнерска структура:BOPP/AL/PE, BOPP/VMPET/PE, KPET/PE

Причина за дизајн:AL фолијата, VMPET и KPET се сите материјали со одлични бариерни својства и имаат добри бариерни својства против кислород, водена пареа и мириси.АК фолијата и VMPET се исто така одлични во заштита од светлина.Производот е со умерена цена.

https://www.stblossom.com/food-packing-material-plastic-roll-film-for-tea-bags-packaging-product/
https://www.stblossom.com/customized-coffee-bag-stand-up-pouch-shaped-bag-product/

6. Масло за јадење

Барања за пакување: Антиоксидативно влошување, добра механичка сила, висока отпорност на пукање, висока јачина на кинење, отпорност на масло, висок сјај, транспарентност

Дизајнерска структура:PET/AD/PA/AD/PE, PET/PE, PE/EVA/PVDC/EVA/PE, PE/PEPE

Причини за дизајн:PA, PET и PVDC имаат добра отпорност на масло и високи бариерни својства.PA, PET и PE имаат висока јачина, а внатрешниот PE слој е специјален PE, кој има добра отпорност на загадување од запечатување и високи перформанси на запечатување.

https://www.stblossom.com/food-grade-plastic-matte-translucent-reusable-spout-stand-up-pouch-product/
филм за пакување Торба за пакување масло за јадење, пакување за храна прилагодено печатење

7.Млечен филм

Барања за пакување:добри бариерни својства, висока отпорност на пукање, заштита од светлина, добра топлинска запечатливост и умерена цена.

Дизајнерска структура: бело ПЕ/бело ПЕ/црно ПЕ

Причина за дизајн: Надворешниот PE слој има добар сјај и висока механичка сила, средниот PE слој е носител на силата, а внатрешниот слој е слој за запечатување на топлина, кој има својства за заштита од светлина, бариера и топлинско запечатување.

https://www.stblossom.com/biodegradable-material-for-plastic-packaging-food-bag-of-milk-product/
https://www.stblossom.com/biodegradable-material-for-plastic-packaging-food-bag-of-milk-product/

8. Пакување мелено кафе

Барања за пакување:анти-апсорпција на вода, анти-оксидација, отпорен на грутки во производот по вакуумирање и зачувување на испарлива и лесно оксидирана арома на кафето.

Дизајнерска структура:PET/PE/AL/PE, PA/VMPET/PE

Причини за дизајн:AL, PA и VMPET имаат добри бариерни својства, блокирајќи вода и гас, а PE има добри својства на топлинско запечатување.

тристрана запечатувачка кеса за пакување кафе кеса кафе моќ пакување пакување храна пакување hongze пакување
https://www.stblossom.com/heat-sealable-printing-opp-coffee-packaging-film-roll-product/

9. Чоколадо пакување

Барања за пакување:добри бариерни својства, светло-доказ, убаво печатење, топлинско запечатување на ниска температура.

Дизајнерска структура:чист чоколаден лак/мастило/бел BOPP/PVDC/ладна заптивната смеса брауни лак/мастило/VMPET/AD/BOPP/PVDC/ладно заптивната смеса

Причина за дизајн:PVDC и VMPET се и материјали со висока бариера.Ладните заптивки може да се запечатат на многу ниски температури, а топлината нема да влијае на чоколадото.Бидејќи јаткастите плодови содржат многу масло и се склони кон оксидација и распаѓање, во структурата се додава слој за бариера на кислород.

https://www.stblossom.com/printed-cold-seal-bopp-nylon-pe-pet-laminated-roll-food-packaging-film-supplier-product/
https://www.stblossom.com/printed-cold-seal-bopp-nylon-pe-pet-laminated-roll-food-packaging-film-supplier-product/

11. Кеси за пакување пијалоци

Барања за пакување:рН вредност на киселите пијалоци <4,5, пастеризација, општи бариерни својства.PH вредноста на неутралните пијалоци е >4,5, што значи дека имаат високи својства на стерилизација и бариери.

Дизајнерска структура: Кисели пијалоци: PET/PE (CPP), BOPA/PE (CPP), PET/VMPET/PE Неутрални пијалоци: PET/AL/CPP, PET/AL/PA/CPP, PET/AL/PET/CPP ,PA/AL /CPP

Причина за дизајн:За кисели пијалоци, PET и PA можат да обезбедат добри бариерни својства и да се спротивстават на пастеризацијата.Киселоста го продолжува рокот на траење.За неутрални пијалоци, AL ги обезбедува најдобрите бариерни својства, висока јачина на PET и PA и отпорност на стерилизација на висока температура.

 

https://www.stblossom.com/disposable-sealable-stand-up-drink-water-pouch-with-straw-gole-product/
https://www.stblossom.com/china-yogurt-sour-cream-milk-packaging-stand-up-spout-pouch-drinks-juice-packaging-spout-pouch-bag-plastic-laminated-flexible-packaging- изливник-торбичка-торба-производ/

Време на објавување: Декември-18-2023 година